Klauzula informacyjna RODO

Klauzula informacyjna RODO

Zgodnie z art. 13 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych), zwane dalej RODO, informujemy, iż:

  1. Administratorem Państwa danych osobowych jest firma Centrum Projektów Regionalnych - INWESTOR S.A. w Katowicach z siedzibą przy Al. Roździeńskiego 188, 40-203 Katowice KRS: 0000072805.
  2. Przetwarzamy następujące kategorie Państwa danych osobowych: dane identyfikacyjne (imię i nazwisko), dane kontaktowe (numer telefonu oraz adres e-mail). Są to dane należą do kategorii danych osobowych zwykłych. Dane osobowe pochodzą bezpośrednio od osoby, której dane dotyczą.
  3. W momencie wyrażenia odpowiednich zgód, Państwa dane osobowe będziemy przetwarzać:
    a)  w celu przesyłania Państwu informacji handlowych w tym marketingowych drogą elektroniczną w odniesieniu do produktów i usług Administratora danych oraz organizowanych przez niego 
wydarzeniach,
    b)  w celu kontaktu telefonicznego z Państwem, w tym w celu informowania o oferowanych produktach 
i usługach Administratora danych oraz organizowanych przez niego wydarzeniach.
  4. Państwa dane osobowe mogą być przetwarzane także w celu archiwalnym – będącym realizacją naszego prawnie uzasadnionego interesu zabezpieczenia informacji na wypadek prawnej potrzeby wykazania faktów 
(zgodnie z art. 6 ust. 1 lit. f RODO).
  5. Podstawą prawną przetwarzania danych osobowych jest zgoda osoby, której dane dotyczą 
(art. 6 ust. 1 lit a RODO).
  6. Informujemy, iż podanie danych osobowych ma charakter dobrowolny, lecz jest niezbędne do realizacji wyżej 
wymienionych celów.
  7. Państwa dane osobowe przetwarzane będą do momentu zgłoszenia sprzeciwu wobec przetwarzania w celach 
marketingowych i wycofania zgody na ich przetwarzanie lub do momentu, gdy okażą się one nieaktualne.
  8. Informujemy, iż mają Państwo prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania, prawo do przenoszenia danych osobowych, prawo wniesienia sprzeciwu wobec 
przetwarzania danych osobowych, a także prawo do wycofania zgody.
Informujemy także o prawie wniesienia skargi do organu nadzorczego. Organem nadzorczym jest Prezes Urzędu Ochrony Danych Osobowych z siedzibą przy ul. Stawki 2 w Warszawie (www.uodo.gov.pl).
  9. Administrator danych nie przewiduje zmiany celu przetwarzania danych osobowych.
  10. Państwa dane osobowe nie są przekazywane do państwa trzeciego (poza obszar EOG) ani organizacjom 
międzynarodowym.
  11. Państwa dane osobowe nie będą podlegały profilowaniu.
  12. W celu uzyskania dodatkowych informacji lub realizacji swoich praw mogą Państwo skontaktować się z nami 
za pośrednictwem dowolnego kanału komunikacyjnego:
- wysyłając e-mail na adres: biuro@cprinwestor.com.pl
- telefonicznie pod numerem telefonu: 32 781 86 00
- wysyłając pismo na adres korespondencyjny: Centrum Projektów Regionalnych - INWESTOR S.A., Al. Roździeńskiego 188, 40-203 Katowice
Informujemy, iż w celu optymalizacji treści dostępnych w naszym serwisie, dostosowania ich do Państwa indywidualnych potrzeb korzystamy z informacji zapisanych za pomocą plików cookies na urządzeniach końcowych użytkowników. Pliki cookies użytkownik może kontrolować za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dalsze korzystanie z naszego serwisu internetowego, bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej oznacza, iż użytkownik akceptuje stosowanie plików cookies. Klauzula informacyjna RODO